دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences

شست کمیته علمی KTEC با اعضای هیات علمی دانشکده بهداشت و مراکز تحقیقاتی تکنولوژی بهداشت محیط و بهداشت کار

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۵/۲۶ | 
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران: نشست کمیته علمی KTEC با اعضای هیات علمی دانشکده بهداشت و مراکز تحقیقاتی بهداشت کار و تکنولوژی بهداشت محیط روز یکشنبه 24 مرداد ماه 1395 برگزار شد.
 این جلسه با حضور دکتر ملکوتی مدیر ارتباطات و کاربرد نتایج تحقیقات، اعضای کمیته علمی ترجمان، تبادل و تجاری سازی دانش (KTEC)، اعضای هیات علمی دانشکده بهداشت و مراکز تحقیقاتی بهداشت کار و تکنولوژی بهداشت محیط برگزار گردید.
 هدف از برگزاری این جلسه مطرح نمودن مسائل و مشکلات اعضای هیات علمی در انجام پژوهشهای کاربردی و تشویق آنان به ارائه حداقل 10% از طرح های پژوهشی در قالب ترجمان دانش بود.
 در این نشست ، ابتدا دکتر فرزادکیا رئیس دانشکده بهداشت ضمن معرفی گروه های آموزشی  و مراکز تحقیقاتی وابسته اظهار داشت: به علت ماهیت ویژه رشته های آموزشی این دانشکده، تقربیاً 85% اعضای هیات علمی آن  در کارهای اجرایی وزارت بهداشت و بخش صنعت مشارکت و فعالیت دارند.
سپس دکتر ملکوتی مدیر ارتباطات و کاربرد نتایج تحقیقات گفت: علی رغم اینکه ایران رتبه دوم را در منطقه از نظر تولید مقالات علمی داراست ، اما به علت عدم توجه به حل مشکلات جامعه، بسیاری از این مقالات کاربرد عملی و مفیدی نداشته اند. راه حلی که KTEC مطرح می کند این است که کلیه طرحهای پژوهشی باید مخاطب مشخص داشته و در تعامل پژوهشگر با مخاطبین و ذینفعان انجام شده باشند.
 دکتر ملکوتی توضیحاتی نیز در مورد فعالیتهای کمیته علمیKTEC ارائه نمود.
وی عنوان کرد:آموزش KTEC به 300 نفر از اعضای هیات علمی، درج امتیاز فعالیتهای ترجمان دانش در سامانه سعاد، درج فرم پروپوزال ترجمان دانش در سیستم پژوهشیار، تعیین شاخصهایی برای تشویق طرح های ترجمان دانش، برنامه ریزی برای انتشار مجله الکترونیک ترجمان دانش، برنامه ریزی برای سامانه ثبت و مدیریت ایده ها ی پژوهشی، تعیین نمایندگان ترجمان دانش در دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی و برنامه ریزی برگزاری کارگاه های پیشرفته ترجمان دانش برای این نمایندگان از جمله فعالیتهای این کمیته می باشد.
 در این جلسه دکتر وفا معاون پژوهشی دانشکده بهداشت نیز ضمن استقبال از مطرح شدن موضوع کاربردی کردن نتایج طرح های پژوهشی، ترجمان دانش را راهی برای تبدیل وضعیت موجود به وضعیت مطلوب دانست و تاکید نمود: پرداختن به فرآیندهایی مانند ترجمان دانش نباید صرفاٌ به صورت دستوری یا ابلاغ اداری باشد، بلکه باید به صورت باور درونی و قلبی اعضای هیات علمی درآید تا به عنوان یک رفع تکلیف به آن نگاه نکنند.
سپس اعضای هیات علمی حاضر در جلسه به برخی از مشکلات مهم در کاربردی شدن طرح های تحقیقاتی اشاره نمودند که  شامل عدم دعوت از صاحبان صنایع برای شرکت در جلسات بررسی نیازهای پژوهشی ، عدم توجه به نقش اعضای هیات علمی در پیشبرد صنعت، در ارتقاء مرتبه علمی آنان، عدم توجه به مشکلات اساسی جامعـه برای هدف گذاری طرح های تحقیقاتـی، عـدم توجه لازم به نـوآوری، عدم احساس نیاز صنایع به پژوهشهای کاربردی، عدم ریسک پذیری لازم در اعضای هیات علمی برای انجام طرح های کاربردی، طرح های تحقیقاتی بنا به سفارش انجام نمی گیرند ،  کیفیت نازل طرح های تحقیقاتی بودند.

دفعات مشاهده: 35 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

ریاست مرکز تحقیقات تکنولوژِی بهداشت محیط:1000 روز طلایی، فرصتی بی بازگشت، پنجره ای رو به آینده ای روشن

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۵/۱۲ | 

ریاست مرکز تحقیقات تکنولوژِی بهداشت محیط به مناسبت هفته جهانی شیر مادر گفت نقطه شروع طلایی برای سالم زیستن، 1000 روز اول زندگی  یعنی از شروع بارداری تا پایان دوسالگی(270 روز بارداری و 730 روز اول عمر) است.
در راستای شروع هفته جهانی شیرمادر دکتر احمدجنیدی جعفری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران و ریاست مرکز تحقیقات تکنولوژِی بهداشت محیط با اشاره به  شعار هفته جهانی شیرمادر به  اهمیت 1000 روز اول زندگی تاکید کرد و گفت: نقطه شروع طلایی برای سالم زیستن، 1000 روز اول زندگی  یعنی از شروع بارداری تا پایان دوسالگی(270 روز بارداری و 730 روز اول عمر) است؛ دوره ای که کودکان بیشترین تاثیرپذیری را از محرک های محیط اطراف خود دارند.
وی افزود: تغذیه مفید و موثر در 1000 روز اول سرنوشت ساز است و بطور مستقیم بر روی سلامتی در بزرگسالی و پیری تاثیر داشته و برای پیشگیری از مشکلات آینده از جمله چاقی مفرط، دیابت وفشارخون بالا ضروری است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: مرگ و میر ناشی از بیماری عروق کرونری درسن بزرگسالی با وزن نوزاد متولد شده و تغذیه ی او در دوسال اول زندگی ارتباط دارد. این امر نشانگر اهمیت تغذیه سالم مادر و مراقبتهای دوران بارداری، شیردهی و حتی قبل از بارداری است.
دکتر جنیدی ادامه داد: به عقیده محققان در این دوره حیاتی، محیط زیست در معنای تغذیه ای اکولوژیکی، روانی عاطفی، اجتماعی، اقتصادی ردپای خود را روی ژن ها برجا می گذارد. براساس منابع علمی، خانواده ها باید روی کودکی فرزندشان سرمایه گذاری کنند و بدانند که کودکی بیشترین تاثیرات را درروند رشد یک فرد دارد.
وی اضافه کرد:تکامل دوران کودکی در رشد یک کودک تاثیر بسیار زیادی دارد. با اهتمام ویژه به این دوران می توان خیلی از مسائلی که در آینده کودک را درگیر می کند از بین برد. 60% رشد مغز تا پایان یک سالگی و 70% آن تا پایان دوسالگی انجام می شود و به ترتیب 80 درصد رشد مغز تا سن سه سالگی و 98 تا 100 درصد رشد مغز تا پایان هشت سالگی می باشد و این نشان دهنده اهمیت این دوران طلایی است.

دکتر جنیدی عنوان کرد:دانشمندان، متخصصین اقتصاد و بهداشت توافق دارند که ارتقاء تغذیه در طول 1000 روز طلایی عمر، یکی از بهترین سرمایه گذاری هایی است که می توان انجام داد. در واقع 1000 روز طلایی روزنه بی نظیر فرصت ها برای ساخت آینده سالمتر و شکوفایی بیشتر آینده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: انشاالله انتخاب این شعار در هفته جهانی شیرمادر نقطه شروع بسیج همگانی برای افزایش آگاهی ها، ارتقا کیفیت مراقبت های مادرو کودک در این دوره و سرمایه گذاری در این خصوص خواهد بود.


دفعات مشاهده: 39 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

دکتر جنیدی معاون بهداشتی دانشگاه ایران و ریاست مرکز تحقیقات تکنولوژی بهداشت محیط در خصوص افزایش مصرف بلانکیت در نان های سنتی شهر تهران هشدا

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۵/۱۱ | 
دکتر احمد جنیدی جعفری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص افزایش مصرف بلانکیت (جوهر قند) در نمونه برداری های صورت گرفته از نان های سنتی در استان تهران هشدار داد و گفت:  بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 2628، استفاده از بلانکیت در تهیه نان های سنتی اعم از لواش، تافتون، بربری و سنگک ممنوع است.
وی افزود: اما بعضی نانوایی های شهر تهران، به منظور تسریع در کوتاه شدن فرآیند تولید و جبران نقائص ناشی از عدم تخمیر طبیعی به مصرف مواد شیمیایی چون جوش شیرین، بلانکیت (جوهر قند) و نمک طعام اضافی برای کاهش سیالیت گلوتن و افزایش مقاومت خمیر حاصل از گندم آلوده به آفت سن و سفید تر شدن نان روی می آورند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه سفیدی بیش از حد نان ها حکایت از مصرف بلانکیت در تهیه آن دارد،گفت : باقی مانده بلانکیت مصرف شده در نان، بعد از ورود به دستگاه گوارش موجب از بین بردن پرزهای معده و روده و در دراز مدت ممکن است باعث بروز سرطان دستگاه گوارش گردد.
در ادامه دکتر جنیدی به مضرات استفاده از بلانکیت بر سلامت نانوایان و مصرف کنندگان اشاره نمود و گفت : استنشاق مستقیم بلانکیت موجب تحریک سیستم تنفسی، پوستی و چشمی نانوایان شده و موجب بروز بیماری دیابت از طریق بلوک کردن هورمون های بدن به ویژه انسولین در مصرف کنندگان نان های حاوی بلانکیت می شود.
وی در خصوص بهترین و مناسب ترین شیوه تهیه نان های مسطح مانند لواش، تافتون و بربری گفت: مناسب ترین و بهترین شیوه تهیه نان انجام عمل تخمیر بیولوژیک است که موجب تغییرات بسیار مطلوبی در ویژگی های حسی، شیمیایی، فیزیکی و ارزش غذایی نان می شود و موجب افزایش قابلیت هضم نان و جذب مواد معدنی خواهد شد.

دفعات مشاهده: 34 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

هشدار رئیس مرکز تحقیقات تکنولوژِ بهداشت محیط در خصوص افزایش مصرف بلانکیت در نان های سنتی شهر تهران

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۵/۱۱ | 
دکتر احمد جنیدی جعفری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص افزایش مصرف بلانکیت (جوهر قند) در نمونه برداری های صورت گرفته از نان های سنتی در استان تهران هشدار داد و گفت:  بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 2628، استفاده از بلانکیت در تهیه نان های سنتی اعم از لواش، تافتون، بربری و سنگک ممنوع است.
وی افزود: اما بعضی نانوایی های شهر تهران، به منظور تسریع در کوتاه شدن فرآیند تولید و جبران نقائص ناشی از عدم تخمیر طبیعی به مصرف مواد شیمیایی چون جوش شیرین، بلانکیت (جوهر قند) و نمک طعام اضافی برای کاهش سیالیت گلوتن و افزایش مقاومت خمیر حاصل از گندم آلوده به آفت سن و سفید تر شدن نان روی می آورند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه سفیدی بیش از حد نان ها حکایت از مصرف بلانکیت در تهیه آن دارد،گفت : باقی مانده بلانکیت مصرف شده در نان، بعد از ورود به دستگاه گوارش موجب از بین بردن پرزهای معده و روده و در دراز مدت ممکن است باعث بروز سرطان دستگاه گوارش گردد.
در ادامه دکتر جنیدی به مضرات استفاده از بلانکیت بر سلامت نانوایان و مصرف کنندگان اشاره نمود و گفت : استنشاق مستقیم بلانکیت موجب تحریک سیستم تنفسی، پوستی و چشمی نانوایان شده و موجب بروز بیماری دیابت از طریق بلوک کردن هورمون های بدن به ویژه انسولین در مصرف کنندگان نان های حاوی بلانکیت می شود.
وی در خصوص بهترین و مناسب ترین شیوه تهیه نان های مسطح مانند لواش، تافتون و بربری گفت: مناسب ترین و بهترین شیوه تهیه نان انجام عمل تخمیر بیولوژیک است که موجب تغییرات بسیار مطلوبی در ویژگی های حسی، شیمیایی، فیزیکی و ارزش غذایی نان می شود و موجب افزایش قابلیت هضم نان و جذب مواد معدنی خواهد شد.

دفعات مشاهده: 34 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

اولین جلسه مرکز تحقیقات با حضور ریاست محترم دفتر هماهنگی مراکز تحقیقاتی دانشگاه برگزار گردید

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۱/۲۱ | 
 این جلسه با حضور  ریاست و اعضاء مرکز ، جناب آقای دکتر کامروا و سرکار خانم افسری کارشناس پژوهشی دانشگاه در سالن کنفرانس دانشکده بهداشت در مورخ 94/12/11 برگزار گردید. 

دفعات مشاهده: 24 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر